Odlični za lahko večerjo ali prigrizek
Sestavine za 4 osebe
- 1 večja francoska štruca, stara en dan
- 6 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- sol
- 1 večja rdeča čebula
- 150 g bučk
- 1 rdeča paprika
- 250 g mešanih češnjevih paradižnikov
- poper
- 2 vejici bazilike
- po želji še rožmarin
Priprava
Francosko štruco zrežite na rezine, jih porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko, in popecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Zmešajte 4 žlice oljčnega olja, olupljen in iztisnjen česen in sol. S pripravljeno mešanico premažite eno stran kruhkov. Preostalo olje segrejte v ponvi in na njem stekleno popražite kocke čebule. Nato dodajte kocke bučk in paprike. Vse skupaj pecite 3–4 minute. Na koncu primešajte še oprane in na koščke zrezane paradižnike ter jih prav tako malo popecite.
Mešanico začinite s soljo in poprom in jo potresite z lističi bazilike in rožmarina. Zelenjavo porazdelite po francoski štruci in postrezite.
Čas priprave: približno 25 minut
Na osebo približno: 260 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 16 g, ogljikovi hidrati: 25 g
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija