Ni ga čez domači kruh!
Za 1 štruco potrebujete:
- 300 g moke
- 200 ml mleka
- 1 žličko sladkorja
- 20 g kvasa
- 1 žličko soli
- 50 g sončničnih semen
- 50 g bučnih semen
- 1 žlico lanenih semen
Priprava:
1 Zmešajte eno žlico moke, četrtino mleka, sladkor in kvas. Mešanica naj na toplem vzhaja 5-10 minut. Preostalo moko presejte v skledo, dodajte sol, mleko, kvašeno mešanico in vse skupaj premešajte. Dodajte bučna in sončnična semena, vse skupaj dobro pregnetite, testo pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in ga na toplem pustite vzhajati 30 do 45 minut.
2 Namastite model ali pa ga obložite s papirjem za peko. Testo dajte na pomokano delovno površino, ga še malce pregnetite in oblikujte štruco. Dajte jo v model in po dolgem zarežite vanjo.
3 Štruco potresite z laneni semeni, jo pokrijte in pustite vzhajati še 20 minut. Kruh 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?