Kumare že vse življenje jeste narobe: če si pomagate s tem trikom, bodo veliko okusnejše

6. 8. 2025
Kumare že vse življenje jeste narobe: če si pomagate s tem trikom, bodo veliko okusnejše (foto: Profimedia)
Profimedia

Seveda lahko kumare pripravljate še naprej enako, kakor do sedaj, a s tem enostavnim trikom bodo postale veliko bolj okusne.

Kumare so eno tistih vrst zelenjave, ki ne zahtevajo posebne priprave – olupimo, narežemo in postrežemo. A kljub preprostosti obstaja en trik, s katerim bo njihov okus še boljši.

Ko kumare narežete – na kolobarje ali palčke – jih posolite in pustite stati v skledi približno pol ure. Sol iz kumar potegne odvečno vodo, kar pomeni, da ne bodo spuščale tekočine v jed. To je še posebej pomembno, če pripravljate jedi, kot so tzatziki ali grška solata.

Ta tehnika je zelo uporabna tudi pri pripravi kremnih omak in prelivov, saj preveč tekočine lahko pokvari teksturo in okus.

Kako pravilno posoliti kumare?

Kumaro najprej operite, olupite in narežite na želene kose. Dajte jih v skledo, dodajte sol (toliko, da je vsak kos rahlo prekrit), premešajte in prestavite v cedilo. Vse skupaj pustite stati približno pol ure. Po želji jih lahko kasneje dodatno popivnate s papirnato brisačko ali čisto kuhinjsko krpo.

Po tem so kumare pripravljene za uživanje. Zaradi soli bodo bolj čvrste, manj vodene in bistveno okusnejše.

Vir: krstarica.com

Strašljiv izračun: preverite, koliko minut življenja vam v resnici vzame vsaka pokajena cigareta
V hrvaškem kampu opazili nenavadno predelan avtomobil (FOTO)