Je vir vitaminov in mineralnih snovi, pripravimo jo lahko na različne načine in vedno izvrstno tekne.
Za 4 osebe potrebujete
- 1 srednje veliko kumaro
- 1 šalotko
- 200 g kisle smetane
- 100 ml pinjenca
- 80 g majoneze
- sok 1/2 limone
- 1 žličko morske soli
- 1 ščepec kajenskega popra
- 3 žlice sesekljanega gladkega peteršilja
- 3 žlice drobno sesekljanega drobnjaka
Priprava
Kumaro olupite, jo oplaknite in obrišite ter jo nastrgajte v skledo. Pustite jo stati nekaj časa. V tem času drobno sesekljajte olupljeno šalotko. Stepite smetano, pinjenec, majonezo in limonov sok ter mešanico začinite s soljo in poprom. Na koncu primešajte še zelišča. Kumaro ožemite in jo skupaj s šalotko primešajte polivki.
Ohlajeno polivko postrezite k dušeni zelenjavi ali krompirju v oblicah, lahko pa tudi k ribi ali perutnini.
Čas priprave: približno 15 minut
Na osebo: približno 280 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem