Lahka koruzna juha

Lahka koruzna juha (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
5. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Ta hrustljava delikatesa je sijajno sredstvo proti stresu in dejansko poskrbi za nov odmerek energije in vitalnosti v naših možganih. Uživajte v njej!

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 žlico masla
  • 1 žlico olja, kos čilija
  • 1 zeleno papriko
  • 1 žličko mlete paprike
  • 1 pločevinko koruze
  • 1 rdečo papriko
  • 1 kocko kokošje juhe
  • 1 žlico prežganja
  • sol

Priprava

Na maslu in olju popecite sesekljan čili in kocke zelene paprike. Vse skupaj potresite z mleto papriko. Dodajte koruzo, vse skupaj zalijte z 1 litrom vode, dodajte še kocke rdeče paprike in kokošjo kocko. Premešajte. Juho nato solite, jo zgostite s prežganjem in pustite, da lahno vre nekaj minut.

Juho postrezite s tortilja čipsom ali toastom, lahko pa jo še potresete s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 20 minut

Na osebo približno 150 kcal, beljakovine: 3 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 17 g.

Značke: juha koruza