Poskrbimo za želodčke!
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 korenčka
- 4 steble zelene
- 1/2 pora
- 2 korenini peteršilja
- 1 čebulo
- 3 stroke česna
- 4 vejice peteršilja
- 4 vejice krebuljice
- 300 g mečarice
- 2 žlici olivnega olja
- 1,2 l zelenjavne juhe
- 8 tigrastih kozic
- sol, sveže mleti barviti poper
Priprava:
1 Zelenjavo, čebulo in česen olupite in zrežite na drobne koščke oziroma sesekljajte. Vejice peteršilja in krebuljice oplaknite, jih otresite in drobno sesekljajte.
2 Mečarico oplaknite, osušite in jo zrežite na koščke. V kozici segrejte olje in podušite zelenjavo. Zalijte z juho, jo zavrite in jo pustite lahno vreti 5 minut.
3 Nato primešajte koščke ribe in kozice ter juho pustite vreti še 15 minut. Na koncu ji primešajte zelišča, sol in poper. Postrezite s popečenimi kruhovimi kockami.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?