Rabarbara in njen osvežilen okus ...
Za 10–12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 5 beljakov (160 g)
- 160 g drobno mletega sladkorja
- 1 žličko belega vinskega kisa
- 1/2 žličke vaniljeve esence
- 20 g krompirjevega škroba
- 40 g sladkorja v prahu
Za nadev:
- 250 ml smetane
- 20 g sladkorja v prahu
- 80 ml jajčnega likerja
- 150 g rabarbare
Za okrasitev:
- rezine rabarbare
- sladkor v prahu
Priprava:
1 Beljake trdno stepite z drobno mletim sladkorjem, kisom in vaniljevo esenco. Rahlo vmešajte škrob in polovico presejanega sladkorja v prahu. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Potresite ga s preostalim sladkorjem v prahu in 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.
2 Pečeno testo naj se ohladi v pekaču. Nato ga prevrnite na čist sloj papirja za peko in previdno odstranite prilepljen papir za peko.
3 Smetano čvrsto stepite s sladkorjem in ji na koncu dodajte jajčni liker. Očistite rabarbaro in jo olupite. Po dolgem jo zrežite na tanke trakove.
4 Stepeno smetano porazdelite po testu in jo pokrijte s trakovi rabarbare. Zvijte s pomočjo papirja za peko in rulado postavite v hladilnik. Nato jo zrežite na rezine, jih okrasite z rezinami rabarbare, potresite s sladkorjem in postrezite.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?