Lahka rulada z rabarbaro

20. 6. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Lahka rulada z rabarbaro (foto: Profimedia)
Profimedia

Rabarbara in njen osvežilen okus ...

Za 10–12 kosov potrebujete:

Za testo:

  • 5 beljakov (160 g)
  • 160 g drobno mletega sladkorja
  • 1 žličko belega vinskega kisa 
  • 1/2 žličke vaniljeve esence
  • 20 g krompirjevega škroba
  • 40 g sladkorja v prahu

Za nadev:

  • 250 ml smetane
  • 20 g sladkorja v prahu
  • 80 ml jajčnega likerja
  • 150 g rabarbare

Za okrasitev: 

  • rezine rabarbare
  • sladkor v prahu

Priprava:

1 Beljake trdno stepite z drobno mletim sladkorjem, kisom in vaniljevo esenco. Rahlo vmešajte škrob in polovico presejanega sladkorja v prahu. Testo razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Potresite ga s preostalim sladkorjem v prahu in 20 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj.

2 Pečeno testo naj se ohladi v pekaču. Nato ga prevrnite na čist sloj papirja za peko in previdno odstranite prilepljen papir za peko.

3 Smetano čvrsto stepite s sladkorjem in ji na koncu dodajte jajčni liker. Očistite rabarbaro in jo olupite. Po dolgem jo zrežite na tanke trakove.

Zagrebčanka na klopci našla 500 evrov, razplet pa jo je razočaral

4 Stepeno smetano porazdelite po testu in jo pokrijte s trakovi rabarbare. Zvijte s pomočjo papirja za peko in rulado postavite v hladilnik. Nato jo zrežite na rezine, jih okrasite z rezinami rabarbare, potresite s sladkorjem in postrezite.

Foto: Profimedia