Recept za odlične piškote!
Sestavine:
- 200 g arašidovega masla
- 2 jajci
- 30 g kakava v prahu
- 40 g kokosovega sladkorja
- 100 g temne čokolade
Nadev:
- arašidovo maslo
- pretlačene maline
Priprava:
Ločimo rumenjak od beljaka. Beljak stepemo v sneg. V drugi posodi zmešamo
2 rumenjaka in kokosov sladkor. Z mešalnikom mešamo tako dolgo, dokler ne nastane homogena zmes. Predčasno stopimo čokolado, ki jo nato dodamo k zmesi. Dodamo še arašidovo maslo, vmešamo stepen sneg in dobro premešamo.
Na koncu dodamo še kakav v prahu, da nastane gosta zmes. Nato oblikujemo kroglice in s prstom naredimo 'jamice', v katere damo pol žličke arašidovega masla, nato pa še pol žličke pretlačenih malin. Vse skupaj prekrijemo še z eno tanko plastjo zmesi, da piškot prekrijemo. Piškote v pečici pečemo približno 10 do 12 minut na 175 do 180 stopinjah Celzija.