Lazanji se je res težko upreti ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 30 g masla
- 100 g moke
- 200 ml mleka
- sol
- 1 čebulo
- 160 g belušne zelene
- 2 žlici olivnega olja
- 700 g mešanih gob (lisičke, jurčki, šampinjoni)
- sol, sveže mlet poper
- 200 g slanine
- 200 g listov za lazanje
- 300 g trdega sira
Priprava:
1 V kozici segrejte maslo, ga potresite z moko, jo zarumenite in postopoma vmešajte mleko. Bešamel solite in ga pustite, da se ohladi.
2 Očistite čebulo in zeleno, oboje sesekljajte na majhne koščke in popražite na olivnem olju. Očistite gobe, jih zrežite na koščke in jih dodajte zelenjavi v ponvi. Premešajte, jih na hitro popražite in začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v skledo.
3 V isti ponvi popražite rezine slanine. Po dnu modela za narastke razporedite plast bešamela. Pokrijte ga z listi lazanje, gobami, nastrganim sirom in bešamelom. Ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zaključite z bešamelom in nastrganim sirom.
4 Model pokrijte in lazanjo 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Nato model odkrijte in lazanjo pecite še 15 minut. Zrežite jo na porcije in postrezite z zelenjavno solato.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?