Rjava, zelena, črna, rdeča - vse to je leča!
Za 4 osebe potrebujete:
- olivno olje
- 1 šalotko
- 3 stroke česna
- 2 pločevinki (po 400 g) zelene leče
- 1 jajce
- 1 žlico paradižnikove mezge
- 5 žlic drobno nastrganega parmezana
- 1 žlico posušenega origana
- pest peteršilja + peteršilja za okrasitev
- sol, sveže mleti črni poper
- drobtine
- 450 g korenje
- ½ žličke sladkorja
- 1 žlico limonovega soka
- 2 žlici masla
Priprava:
1 Drobno sesekljano šalotko in česen popražite na vročem olju. Lečo oplaknite in jo pretlačite s paličnim mešalnikom. Dodajte jo ohlajeni šalotki in česnu ter primešajte še jajce, paradižnikovo mezgo, parmezan, origano in grobo sesekljan peteršilj. Vse skupaj gladko pretlačite in začinite s soljo in poprom.
2 Če je treba, maso zgostite z drobtinami in oblikujte kroglice. Razporedite jih v pekač, obložen s papirjem za peko, jih premažite z oljem in jih 30 minut pecite v pečici, segreti na 200 stopinj. Kroglice med peko enkrat obrnite.
3 Očistite korenje in ga po dolgem nastrgajte na ostružke. Stresite jih v ponev, dodajte sol, poper, sladkor, limonov sok, maslo in približno 150 ml vode. Ponev pokrijte in na nizki temperaturi vse skupaj dušite približno 7 minut. Nato ponev odkrijte in pokuhajte, da izpari vsa tekočina. Postrezite z lečinimi kroglicami in jed okrasite s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?