Okusna in dišeča rulada ...
Za 12 kosov potrebujete:
- 250 g bebi piškotov
 - 5 žlice mleka
 - 125 g masla
 - 300 g jagod
 - 500 ml smetane
 - 150 g sladkorja v prahu
 
Priprava:
1 Bebi piškote stresite v vrečko in jih strite z valjarjem. Drobtine namočite z mlekom in primešajte zmehčano maslo. Dobro pregnetite in na papirju za peko maso razvaljajte v pravokotnik.
2 Očistite jagode, jih operite in odcedite. Dve tretjini jagod pretlačite, preostale pa zrežite na majhne koščke. 400 ml smetane čvrsto stepite. Rahlo vmešajte sladkor in pretlačene jagode.
3 Kremo porazdelite po piškotni masi in jo prekrijte s koščki jagod. Nekaj večjih prihranite za poznejšo okrasitev. Testo s pomočjo papirja za peko zvijte in ga na koncih zavežite. Zavijte ga še v aluminijasto folijo in jo za 2 uri postavite v zamrzovalnik.
4 Preostalo smetano čvrsto stepite in z njo okrasite zamrznjen desert. Rulado zrežite na 1,5 cm debele rezine, jih okrasite s koščki jagod in takoj postrezite.
Foto: Profimedia