Razvajajte se s slastnimi palačinkami!
Za 4 osebe potrebujete
- 50 ml pomarančnega soka
- 5 jajc
- 90 g sladkorja
- naribano lupino ½ bio limone
- sredico ½ vaniljevega stroka
- 2 žlici škroba
- 80 g moke
- 40 g masla
- 1 žlico olja
- 1 žličko sladkorja v prahu
- 30 g zmletih lešnikov
- 4 rumenjake
- 200 ml suhega belega vina
- 40 ml žganja
- 1 žlico mandljevih lističev
Priprava
Pomarančni sok, 3 jajca, 30 g sladkorja, limonino lupino, vaniljevo sredico, škrob in moko zmešajte v gladko testo za palačinke. Raztopite 20 g masla in vmešajte v testo. Testo pustite počivati približno 15 minut. V ponvi segrejte olje po porcijah in iz testa specite 4 palačinke.
Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Dve jajci ločite na rumenjaka in beljaka. Rumenjaka, 20 g masla in sladkor v prahu penasto stepite. Beljaka stepite v sneg in ga skupaj z lešniki primešajte rumenjakovi masi. Palačinke namažite z lešnikovo kremo, jih zvijte in položite v pekač. V pečici jih pecite od 6 do 8 minut.
Preostale 4 rumenjake, 60 g sladkorja in vino penasto stepite v vroči vodni kopeli. Dodajte žganje in kremo še malo stepite. Mandlje popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Palačinke vzemite iz pečice in jih zrežite na kolute. Postrezite jih s toplim šodojem in posujte z mandlji.
Čas priprave: približno 38 minut.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 45 g.
Novo na Metroplay: Zakaj duhovni učitelji pogosto padejo na preizkušnjah MOČI, DENARJA in SPOLNOSTI | Romana Strašek