Grah za zeleno...
Za 4 osebe potrebujete:
- 800 g piščančje juhe
- 120 g masla
- 3 šalotke
- 400 g riža
- 300 ml suhega belega vina
- 200 g zamrznjenega graha
- 150 g stročjega graha
- 100 g parmezana + parmezan za okrasitev
- sol, sveže mleti črni poper
- 15 lističev mete + meta za okrasitev
- lupinico 2 limon
- kalčki za okrasitev
Priprava:
1 Juho zavrite. V kozici stopite polovico masla in na njem popražite drobno sesekljano šalotko. Nato dodajte riž, premešajte in prilijte vino.
2 Ko se vino pokuha, dodajte zajemalko juhe. Novo dodajte, ko se pokuha prejšnja. Med kuhanjem primešajte tudi grah in očiščen stročji grah.
3 Ko se riž zmehča, dodajte še preostalo maslo, nastrgan parmezan, rižoto začinite s soljo in poprom ter dodajte še sesekljano meto in nastrgano limonino lupinico.
4 Rižoto postrezite z nastrganim parmezanom in jo okrasite z grahovimi kalčki in metinimi lističi.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?