Sladka osvežitev z dodatkom limone.
Sestavine:
Osnova:
- 200 g mandljev
- 200 g datljev
Nadev:
- 300 g indijskih oreščkov
- 120 ml kokosovega olja
- 80 ml agavinega sirupa
- 1 limona
- čajna žlička vanilje
Priprava:
Mandlje in datlje dobro premešamo in razporedimo po tortnem modelu. Indijske oreščke za nadev namakamo od 4 do 6 ur.
Limono olupimo in razkoščičimo. V mešalniku do gladkega premešamo indijske oreščke, agavo, kokosovo olje, limono in vaniljo. Enakomerno razporedimo po osnovi. Torto okrasimo s svežim sadjem in čez noč postavimo v hladilnik.
Recept je za revijo Lisa prispeval Sašo Šketa – avtor strani Presno.si
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem