Linški piškoti s karamelo in arašidi

6. 12. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Linški piškoti s karamelo in arašidi (foto: Profimedia)
Profimedia

Čudovita kombinacija okusov!

Za 44 piškotov potrebujete:

Za testo:

  • 300 g moke 
  • 200 g koščkov margarine z okusom masla 
  • 100 g sladkorja v prahu 
  • 2 rumenjaka
  • lupinico 1 bio limone

Za karamelno-arašidovo mešanico:

  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici medu
  • 100 g olupljenih neslanih arašidov

Priprava:
1 Iz sestavin za testo zgnetite mehko in voljno testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za najmanj 60 minut postavite v hladilnik.

2 Nato naj nekaj minut počiva na sobni temperaturi. Na pomokani delovni površini ga razvaljajte 3 do 5 mm debelo in izrežite poljubne oblike.

3 Pekač obložite s papirjem za peko, po njem razporedite piškote in jih 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se popolnoma ohladijo.

4 Sladkor stopite med mešanjem. Dodajte med in arašide in vse skupaj dobro premešajte. Pripravljeno mešanico razporedite po ohlajenih piškotih in počakajte, da se strdi.

Ali je razlika, če namesto cenejšega točite dražje gorivo