Lokalna, sveža in kakovostna hrana na hotelskih krožnikih

LifeClass Terme Sveti Martin v sožitju z Medžimurjem (foto: LifeClass) LifeClass
15. 1. 2015

Kaj je boljšega od sveže zelenjave in sadja na vaših krožnikih? Mogoče le še ideja, da pravzaprav veste, kaj jeste. Temu prepričanju sledijo tudi na desnem bregu reke Mure, v medžimurskem kotičku Sveta zdravih užitkov. Resort LifeClass Terme Sveti Martin pozdravlja lokalno pridelana živila, s katerimi navdušuje svoje goste. Z inovativno idejo so poželi zadovoljstvo svojih obiskovalcev,spodbujajo lokalno proizvodnjo in povezujejo lokalno skupnost.

Recept za kakovost

LifeClass Terme Sveti Martin gredo pri svojem delovanju po korakih antropozofskega nauka enega največjih umov 20. stoletja Rudolfa Steinerja. Tako so se v okviru življenjske filozofije celovite skrbi za zdrav način življenja v Termah povezali z lokalnimi sadjarskimi in zelenjavnimi zadrugami. Na ta način sobivajo v sinergiji in simbiozi, ki vodi v dobrobit vseh – lokalnih pridelovalcev, Term in predvsem njihovih gostov, ki uživajo s svežo, lokalno in kakovostno prehrano. V Termah si k tovrstnemu sodelovanju močno prizadevajo, saj lokalno pridelana hrana ne potrebuje dolgega transporta, ki pokvari njen okus, ima večjo hranilno vrednost, iz vrta na krožnik pa lahko priroma v enem samem dnevu. Kot doma – le da vam tu ni treba kuhati. Tovrstno sožitje z lokalno skupnostjo omogoča tudi raznolikost jedilnikov, saj je na voljo le sezonska hrana, ohranja pa se tudi naravno ravnovesje, kar vpliva na rodovitnost zemlje.

Vse več lokalnega

S svojimi aktivnostmi LifeClass Terme Sveti Martin postajajo Regionalni center zdravega načina življenja, trenutno pa sodelujejo z dvajsetimi lokalnimi pridelovalci sadja in zelenjave. Ideja bo s koncem leta dobila še dodatne razsežnosti. V Termah načrtujejo še bolj poglobljeno integracijo z lokalnimi proizvajalci na način, da bodo njihove pridelovalne parcele kadarkoli lahko obiskali gostje in se prepričali o izvoru hrane, ki jo strežejo v hotelu Spa Golfer. Projekt »Degustacijski vrt« bo zaživel konec leta 2015, nadaljeval pa naj bi se tudi v sodelovanje s proizvajalci mesnih in mlečnih izdelkov.

Znanje in ideje, ki povezujejo

Rudolf Steiner je s svojo filozofijo zaznamoval že prenovo bazenskega kompleksa s termomineralno vodo »The Temple of Life«, vodilu pa bo z renovacijo sledila tudi restavracija Martin. Sicer pa so si Medžimurske terme lansko leto nadele ime prve slovenske mednarodne hotelske verige LifeClass, od katere prevzemajo znanje, kakovost in visok standard storitev. Tako so se o celotnem konceptu zdrave prehrane kuharji medžimurskih term izobraževaliv hotelih LifeClass Portorož, kjer aktivno sledijo razvoju zdrave kulinarike. Tudi v Lifeclass hotelih v Portorožu so namreč gostom na voljo lokalne ekološko pridelane sestavine, ki jih pridobivajo od lokalnih ribičev in ostalih dobaviteljev. V hotelu Apollo pa dajejo velik poudarek zdravi mediteranski prehrani na osnovi makrobiotike. Več o ponudbah na spletnih mestih www.termesvetimartin.com in www.lifeclass.net.