Lonec s klobasami

4. 11. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lonec s klobasami (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Odlično začinjena karijevo-paradižnikova omaka

Za 4 osebe potrebujete

  • 300 g stročjega fižola
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 2 čebuli
  • sol
  • 4 večje klobase
  • 2–3 žlice repičnega olja
  • 1 žlico moke
  • 250 ml juhe
  • 50 ml karijevega kečapa
  • poper
  • blag mleti kari

Priprava

Zelenjavo očistite. Fižol in paradižnike prepolovite, olupljeno čebulo pa zrežite na krhlje. Fižol kuhajte v slani vodi 10 do 12 minut, vodo po kuhanju odlijte in fižol dobro odcedite.

Klobase zrežite na rezine. V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine. Nato jih vzemite ven. Na maščobi nato popražite čebulo. Poprašite jo z moko in jo zarumenite. Postopoma prilijte juho in jo med mešanjem zavrite. Primešajte kečap. V ponev nato stresite fižol, paradižnike in klobaso ter pri nizki temperaturi vse skupaj dušite približno 5 minut. Pikantno začinite s soljo, poprom in karijem.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 11 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?