Odlično začinjena karijevo-paradižnikova omaka
Za 4 osebe potrebujete
- 300 g stročjega fižola
- 250 g češnjevih paradižnikov
- 2 čebuli
- sol
- 4 večje klobase
- 2–3 žlice repičnega olja
- 1 žlico moke
- 250 ml juhe
- 50 ml karijevega kečapa
- poper
- blag mleti kari
Priprava
Zelenjavo očistite. Fižol in paradižnike prepolovite, olupljeno čebulo pa zrežite na krhlje. Fižol kuhajte v slani vodi 10 do 12 minut, vodo po kuhanju odlijte in fižol dobro odcedite.
Klobase zrežite na rezine. V ponvi segrejte olje in na njem popecite rezine. Nato jih vzemite ven. Na maščobi nato popražite čebulo. Poprašite jo z moko in jo zarumenite. Postopoma prilijte juho in jo med mešanjem zavrite. Primešajte kečap. V ponev nato stresite fižol, paradižnike in klobaso ter pri nizki temperaturi vse skupaj dušite približno 5 minut. Pikantno začinite s soljo, poprom in karijem.
Čas priprave: približno 50 minut.
Na osebo: približno 480 kcal, beljakovine: 20 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 11 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?