Ljubitelji paprik in paradižnika boste navdušeni!
Za 4 kozarčke po 200 ml potrebujete:
- 400 g paprik (rumenih in rdečih)
- 400 g paradižnikov
- 2 čebuli
- olivno olje
- sol
- ščepec mlete kumine
- 4 vejice timijana
- 1 žličko sladkorja
Priprava:
1 Očistite paprike in jih zrežite na trakove. Oplaknite paradižnike in jih zrežite na rezine. Čebuli olupite in zrežite na obroče.
2 Čebulo stekleno popražite na segretem olju. Dodajte paprike in paradižnik. Nato vse skupaj začinite s soljo, kumino in lističi timijana. Če želite, dodajte še sladkor. Na nizki temperaturi vse skupaj kuhajte približno 20 minut in sestavine občasno premešajte. Vroč lečo prelijte v kozarec in ga zaprite. 20 minut ga sterilizirajte pri 85 stopinjah.
3 Topel lečo postrezite z jajci in ocvrto slanino. Okrasite s sesekljano mlado čebulo in timijanom.
Foto: Profimedia