Mafinov se res ne naveličamo.
Za 12 kosov potrebujete:
- 2 jajci
- 120 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 180 g moke
- 1/2 žličke mletega cimeta
- 1/2 zavitka pecilnega praška
- 100 ml belega vina
- maščobo in modo za model
Za glazuro:
- 100 g grozdja
- 1 beljak
- 100 g sladkorja v prahu
- 1 žlico limonovega soka
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Zmehčano maslo penasto stepite s sladkorjem in rumenjaki. Iz beljakov stepite trd sneg in ga počasi vmešajte v masleno kremo. Presejano moko zmešajte s cimetom in pecilnim praškom. Izmenjaje z belim vinom jo vmešajte v jajčno peno in zmešajte gladko testo.
2 Namastite vdolbinice modela za mafine in jih potresite z moko. Vanje razporedite testo in na sredino vsakega potisnite grozdje. Mafine približno 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo v modlih, nato pa jih prevrnite ven.
3 Beljake gladko stepite s sladkorjem in limonovim sokom. Glazuro prelijte po mafinih in jih okrasite z grozdjem. Počakajte, da se glazura strdi.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?