Rdeča pesa je neprecenljiva pri razstrupljanju in vsebuje snovi, ki krepijo naš imunski sistem. Tokrat si jo namesto v solati privoščite skupaj s palačinko.
Za 4 osebe potrebujete:
- 20 g sesekljanih lešnikov
- 1 žličko maka
- 80 g moke
- 150 ml mleka
- 2 jajci
- sol
- nastrgan muškatni orešček
- 1 šopek peteršilja
- 500 g rdeče pese
- 3 čebule
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega kisa
- poper
- 4 žličke masla
Priprava:
1. Orehe in mak popražite. Primešajte še moko, mleko in jajca ter vse skupaj začinite s soljo in muškatnim oreščkom. Peteršilj sesekljajte. Dve tretjini ga primešajte v testo in ga pustite stati 30 minut.
2. Rdečo peso 35–40 minut kuhajte v slani vodi z lupino vred. Po kuhanju vodo odlijte, peso olupite in jo zrežite na paličice.
3. Čebule olupite in jih zrežite na obročke. Nato jih stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte še rdečo peso in jo nekoliko pogrejte. Posebej zmešajte kis, sol, poper in preostalo olje, primešajte zelenjavi in jo še začinite.
4. V ponvi, vsakič na novi žlički masla, specite 4 palačinke. Napolnite jih z zelenjavo, prepognite in potresite s preostalim peteršiljem. Zraven lahko postrežete limonovo pomako.