Makova palačinka z rdečo peso

24. 2. 2015
Deli
Makova palačinka z rdečo peso (foto: Arhiv | Lisa)
Arhiv | Lisa

Rdeča pesa je neprecenljiva pri razstrupljanju in vsebuje snovi, ki krepijo naš imunski sistem. Tokrat si jo namesto v solati privoščite skupaj s palačinko. 

Za 4 osebe potrebujete:
  • 20 g sesekljanih lešnikov
  • 1 žličko maka
  • 80 g moke
  • 150 ml mleka
  • 2 jajci
  • sol
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 šopek peteršilja
  • 500 g rdeče pese
  • 3 čebule
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • poper
  • 4 žličke masla
Priprava:

1. Orehe in mak popražite. Primešajte še moko, mleko in jajca ter vse skupaj začinite s soljo in muškatnim oreščkom. Peteršilj sesekljajte. Dve tretjini ga primešajte v testo in ga pustite stati 30 minut.

2. Rdečo peso 35–40 minut kuhajte v slani vodi z lupino vred. Po kuhanju vodo odlijte, peso olupite in jo zrežite na paličice.

3. Čebule olupite in jih zrežite na obročke. Nato jih stekleno popražite na 2 žlicah olja. Dodajte še rdečo peso in jo nekoliko pogrejte. Posebej zmešajte kis, sol, poper in preostalo olje, primešajte zelenjavi in jo še začinite.

4. V ponvi, vsakič na novi žlički masla, specite 4 palačinke. Napolnite jih z zelenjavo, prepognite in potresite s preostalim peteršiljem. Zraven lahko postrežete limonovo pomako.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"