Osvežilno sladkanje...
Za 10 kosov potrebujete:
Za biskvit:
- 3 jajca
- 1 vaniljev sladkor
- 80 g sladkorja
- 60 g moke
- 1 žličko nastrgane limonine lupinice
- 40 g mletega maka
Za kremo:
- 250 ml mleka
- 50 g sladkorja
- 1 pločevinko mandarin (312 g)
- 1 zavitek praška za vaniljev puding
- 150 g masla
- 50 g pomarančne marmelade
In še:
- 30 g bele čokolade
- 150 ml smetane
Priprava:
1 Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem in nastrgano limonino lupinico. Beljakom dodajte sladkor in iz njih stepite trd sneg. Previdno zmešajte obe mešanici in dodajte še presejano moko in makova semena. Testo prelijte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga približno 10 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki počakajte, da se testo ohladi.
2 Iz mleka, sladkorja in praška za puding skuhajte gosto kremo in jo ohladite z mešanjem. Nato vtepite zmehčano maslo in stepajte toliko časa, da dobite gladko kremo.
3 Na pečen biskvit položite nov list papirja za peko, biskvit obrnite in odstranite prej uporabljen papir. Biskvit premažite z marmelado in nato še s kremo. Povrhu razporedite odcejene mandarine, nekaj pa jih prihranite za konec. S pomočjo papirja zvijte v rulado. Zavijte jo v papir in jo za 2 uri postavite v hladilnik.
4 Ko se strdi, odstranite papir in rulado okrasite s stopljeno čokolado. Počakajte, da se strdi, in rulado nato zrežite na rezine. Stepite smetano in z njo okrasite vsako rezino rulade, na vrh pa položite še mandarino.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?