Košček dobre torte razveseli vsakega jedca!
Za 12 kosov potrebujete:
- 250 g moke
- 15 g kvasa
- 1 žlico trsnega sladkorja
- 100 ml mleka
- ščepec soli
- 50 g sladkorja v prahu
- lupinico 1 limone
- 1 rumenjak
- 50 g masla
Za nadev:
- 200 ml mleka
- 200 g mletega maka
- 3 žlice medu
- 3 žlice sladkorja
- 20 g praška za puding
- zdrobljene piškote
Za okrasitev:
- 2 hruški
- 2 žlici masla
- 1 žličko medu
- 50 g mandljevih lističev
Priprava:
1 Moko presejte v skledo in sredi kupčka naredite jamico. Vanjo zdrobite kvas, dodajte 1 žličko sladkorja in polovico mlačnega mleka. Skledo za 5 do 10 minut postavite na toplo. Nato dodajte preostalo mlačno mleko, sol, preostal sladkor, limonino lupinico, rumenjak in stopljeno maslo.
2 Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 30 do 45 minut postavite na toplo, da vzhaja. Nato ga rahlo pregnetite in razvaljajte 1 cm debelo. Z njim obložite namaščen tortni model. Zmešajte sestavine za nadev in jih pustite lahno vreti 1 minuto. Če je treba, mešanico zgostite z zdrobljenimi piškoti.
3 Ohlajen nadev razporedite po testu, ga prekrijte z rezinami hruške in premažite z maslom, stopljenim z medom. Potresite z mandljevimi lističi. Pito 45 minut pecite v pečici, segreti na 45 minut. Ko se ohladi, jo zrežite na kose.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?