Mak in maline - preprosto odlična kombinacija!
Sestavine:
Biskvit:
- 4 jajca
- 2 jogurtova lončka kristalnega sladkorja
- 1 jogurtov lonček olja
- 2 jogurtova lončka bele moke
- 1 zavojček pecilnega praška
- pol jogurtovega lončka polnomastnega mleka
- pol jogurtovega lončka gazirane vode
- 100 g mletega maka
Malinov preliv:
- 500 ml polnomastnega mleka
- 4 jedilne žlice ostre moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 2 zavojčka vaniljevega sladkorja
- 400 g malin
Priprava:
Pečico ogrejemo na 175 °C. Rumenjake zmiksamo s polovico kristalnega sladkorja. V drugi skledi stepemo beljake s preostankom sladkorja. K rumenjakom primešamo mak, olje in postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom ter mleko in gazirano vodo. Na koncu primešamo še beljakov sneg. Biskvit enakomerno porazdelimo v namaščen pekač in ga pečemo približno 20 minut. Nato v mleko vkuhamo moko s sladkorjem. Zmes neprestano mešamo, dokler se ne zgosti. Dodamo vaniljeva sladkorja in na koncu še odmrznjene maline. Pripravljen preliv vlijemo po ohlajenem biskvitu in počakamo, da se sladica ohladi. Na koščke narezano pecivo postrežemo po kosilu.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?