Slastni zvitki s klobasicami so odlična ideja za zabave
Za 40 kosov potrebujete
- 125 g riža
- sol
- 2 korenčka
- 1 čebula
- 400 g drobno mletega nadeva za klobase
- približno 5 žlic drobtin
- poper
- 1 jajce
- 4 rezine zamrznjenega listnatega testa (odmrznjenega)
Priprava
Riž skuhajte v slani vodi po navodilih z embalaže. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da para izhlapi. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko.
Korenje oplaknite, ga olupite in drobno nastrgajte. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Oboje dajte v skledo in primešajte nadev za klobase, riž in drobtine. Mešanico krepko začinite s soljo in poprom. Jajce razžvrkljajte v skodelici.
Vsako rezino testa malce razvaljajte in jo zrežite na dva pravokotnika. Iz klobasne mešanice oblikujte dolge klobasice in jih položite skoraj na daljši rob listnatega testa. Robove namažite z razžvrkljanim jajcem in testo zvijte. Vsak zvitek listnatega testa zrežite na pet enako velikih koščkov in jih enakomerno premažite z jajcem.
V prej segreti pečici jih pecite 15 do 20 minut. Postrezite jih tople ali hladne s paradižnikovo omako ali kečapom.
Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.
Na kos: približno 80 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 6 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?