Mali zvitki s klobasicami

28. 9. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mali zvitki s klobasicami (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Slastni zvitki s klobasicami so odlična ideja za zabave

Za 40 kosov potrebujete

  • 125 g riža
  • sol
  • 2 korenčka
  • 1 čebula
  • 400 g drobno mletega nadeva za klobase
  • približno 5 žlic drobtin
  • poper
  • 1 jajce
  • 4 rezine zamrznjenega listnatega testa (odmrznjenega)

Priprava

Riž skuhajte v slani vodi po navodilih z embalaže. Po kuhanju ga odcedite in počakajte, da para izhlapi. Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač obložite s papirjem za peko.

Korenje oplaknite, ga olupite in drobno nastrgajte. Olupljeno čebulo drobno sesekljajte. Oboje dajte v skledo in primešajte nadev za klobase, riž in drobtine. Mešanico krepko začinite s soljo in poprom. Jajce razžvrkljajte v skodelici.

Vsako rezino testa malce razvaljajte in jo zrežite na dva pravokotnika. Iz klobasne mešanice oblikujte dolge klobasice in jih položite skoraj na daljši rob listnatega testa. Robove namažite z razžvrkljanim jajcem in testo zvijte. Vsak zvitek listnatega testa zrežite na pet enako velikih koščkov in jih enakomerno premažite z jajcem.

V prej segreti pečici jih pecite 15 do 20 minut. Postrezite jih tople ali hladne s paradižnikovo omako ali kečapom.

Čas priprave: približno 1 ura in 5 minut.

Na kos: približno 80 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 5 g, ogljikovi hidrati: 6 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?