Za 6–8 kosov potrebujete:
- 50 g želatine v prahu
- 500 g malin
- 400 g pasirane skute
- 150 g drobno mletega sladkorja
- 2 zavitka vaniljevega sladkorja
- 200 ml jogurta
- 40 ml ruma
- 20 g bebi piškotov
- 3 beljake
- rdeč okrasni trak
Priprava:
1 Želatino stresite v 100 ml mlačne vode, jo premešajte in pustite stati 15 minut. Medtem oplaknite maline in jih odcedite. Četrtino jih prihranite za okrasitev, preostale pa pretlačite s paličnim mešalnikom.
2 Skuti primešajte polovico drobno mletega sladkorja in vaniljev sladkor, dodajte jogurt, pretlačene maline in rum. Nad vročo vodno kopeljo počasi stopite namočeno želatino in jo nato počasi vmešajte v skutno kremo. Na koncu dodajte še sneg beljakov, ki ste jih stepli s preostalim drobno mletim sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
3 Kremo prelijte v tortni model (20–22 cm) in ga za 4 ure postavite v hladilnik. Dno modla potopite v vročo vodo in nato šarloto previdno prevrnite iz njega. Obložite jo z bebi piškoti, povežite z okrasnim trakom in okrasite s preostalimi malinami. Šarloto lahko okrasite tudi s stepeno smetano, ki ji dodate še utrjevalec za smetano.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem