Imate radi breskve? Kaj pa maline? Potem morate poskusiti ta recept. Vsak sloj je poseben užitek.
Za približno 16 kosov potrebujete:
- 750 g breskovih polovičk (pločevinka)
- 450 g zamrznjenih malin
- 8 listov želatine
- 500 g puste skute
- 120 g sladkorja
- nastrgano lupinico in sok 1 bio limone in 1 bio pomaranče
- postrgano lupinico 1 stroka vanilje
- 500 g smetane
- tri plasti biskvitnega testa (gotov izdelek)
Priprava:
1. Breskve odcedite, maline pa odtajajte. Želatino namočite. Ločeno pretlačite 150 g breskev in 200 g malin. Maline pretlačite še skozi cedilo in jim primešajte 1 žlico sladkorja.
2. Skuto gladko zmešajte s preostalim sladkorjem. V kozici segrejte sok limone in pomaranče, lupinice in sredico stroka vanilje. Želatino ožemite in jo stopite v soku. Primešajte 2 žlici skute. Nato vse skupaj primešajte preostali skuti. Polovico kreme zmešajte z rdečim in drugo polovico z rumenim pirejem. Čvrsto stepite smetano. V vsako kremo vmešajte po 220 g smetane.
3. Okoli spodnje plasti biskvita namestite tortni obroč. Preostale breskve zrežite na kocke, jih porazdelite po biskvitu in jih premažite z breskovo kremo. Pokrijte z drugim delom biskvita. Rdeči kremi primešajte preostale maline in kremo premažite po biskvitu. Pokrijte s tretjim delom.
4. Torto za približno 8 ur postavite v hladilnik. Po želji jo okrasite s smetano, sadjem in kokosovimi kosmiči.
Na kos: približno 300 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 40 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem