Torta je vedno dobra ideja za sladkanje!
Za 12 kosov potrebujete:
Za testo:
- 180 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 80 g mletih mandljev
- 5 jajc
- 1 vaniljev sladkor
- 70 ml sončničnega olja
- 240 g sladkorja
- maščobo in moko za model
Za kremo:
- 250 g maskarponeja
- 2 žlički instant kave
- 450 g kremnega smetanovega namaza
- 100 g sladkorja v prahu
- 200 ml smetane
Za okrasitev:
- pražene mandljeve lističe
- čokoladne bombončke
- maline
Priprava:
1 Moki primešajte pecilni prašek in mandlje. Ločite rumenjake od beljakov. Rumenjake penasto stepite z vaniljevim sladkorjem in dodajte olje. Beljakom dodajte sladkor in jih stepite v sneg. Lahno zmešajte obe masi in ji dodajte še mokasto mešanico.
2 Namastite in pomokajte dva tortna modla (premera 18 cm). Dve tretjini testa vlijte v prvi model, preostalo testo pa v drugega. Nižje testo pri 160 stopinjah pecite približno 30 minut, višje pa 10 minut dlje. Po peki naj se malce ohladita v modlu, nato pa ju prevrnite na kuhinjsko rešetko. Tam naj se popolnoma ohladita.
3 Maskarpone zmešajte s smetanovim namazom (oba naj bosta sobne temperature) ter sladkorjem. Proti koncu dodajte ohlajeno smetano, stepeno z instant kavo.
4 Debelejši biskvit vodoravno prerežite. Od kreme odvzemite 1/3 količine za končno okrasitev. S preostalo kremo zlepite skupaj vse tri dele biskvita in s kremo premažite še celotno torto. Preostalo kremo dajte v vrečko za dresiranje in z njo okrasite torto. Stranice torte potresite z mandljevimi lističi, vrh torte pa z bombončki in malinami. Postavite jo v hladilnik, da se strdi.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem