Sladkanje je vedno odlična izbira...
Za 12 kosov potrebujete:
- 160 g moke
- 1/3 žličke sode bikarbone
- 20 g praška za vaniljev puding
- 50 g mletih mandljev
- 6 jajc (ločenih beljakov in rumenjakov)
- ščepec soli
- 150 g sladkorja
- maslo za namastitev modela
- moko za posipanje
- 20 g kakava v prahu
- 50 ml mleka
Priprava:
1 Moko presejte v skledo in primešajte sodo bikarbono, prašek za puding in mlete mandlje. Beljakom dodajte ščepec soli in polovico sladkorja in iz njih stepite trd sneg.
2 Rumenjakom dodajte preostali sladkor in jih penasto stepite. Primešajte mokasto mešanico in nato še sneg beljakov.
3 Namastite in pomokajte model in vanj vlijte dve tretjini testa. Preostalemu testu primešajte kakav in mleko. Temno testo prelijte na svetlo in ga z vilicami ali pa lesenim nabodalom marmorirajte. Kolač približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj.