Okusna omleta polna zelišč in eksotičnih okusov
Za 4 osebe potrebujete
- 700 ml pretlačenega paradižnika
- pasato
- 3 stroke česna
- 1 čebulo
- 1 žličko vinskega kisa
- sol in poper
- 1/2 vejice peteršilja
- 5 vejic koriandra
- 4 jajca
- 4 žlice oljčnega olja
- ščepec mletega ingverja
- ščepec mlete kumine
- ščepec rdeče paprike
- ščepec žafrana
- 1/2 rumene pekoče paprike
- 1/2 rdeče pekoče paprike
Priprava
V globljo ponev dajte 3 žlice oljčnega olja. Ko se segreje, dodajte pretlačen paradižnik. Pomešajte in pokrijte za približno 2–3 minute.
Čebulo nasekljajte in jo dodajte paradižniku. Dodajte še žlico oljčnega olja, pomešajte in kuhajte, dokler se čebula ne zmehča. Dodajte stisnjen česen in kis. Pomešajte.
Koriander in polovico peteršilja drobno nasekljajte. Paradižnik začinite s soljo, poprom, ingverjem, kumino, žafranom in rdečo papriko. Dodajte tudi sveže narezani začimbi. Jajca drugega za drugim ubijte nad paradižnikom. Pokrijte in počakajte, da se jajca spečejo.
Omleto odstranite z ognja, po njej potresite preostali drobno nasekljani peteršilj in kocke pekoče paprike.