Zavedamo se, da je poletje, a nikar se ne odpovejte razvajanju s čokolado. Pripravite si rjavčke z jagodami. In uživajte.
Sestavine:
- 60 g čokolade
- 100 g masla
- 200 g sladkorja
- vaniljev ekstrakt
- 200 g moke
- ščepec soli
- 60 g kakava
- 3 jajca
- pest nasekljanih pistacij
- 3–4 sveže jagode
- 250 g mascarpone sira
- 50 g sladkorja
Priprava:
V manjšo posodo postavimo maslo in na koščke nasekljano čokolado, stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Dodamo vaniljo in dobro premešamo, tako da dobimo gladko zmes. Nato pustimo, da se zmes rahlo ohladi.
V večji posodi z metlico zmešamo moko, sol, sladkor in kakav. Suhim sestavinam dodamo stopljeno čokoladno zmes, rahlo premešamo, nato pa dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo s pomočjo kuhalnice ali silikonske lopatice. Nato dodamo še pest nasekljanih pistacij, ki jih na hitro vmešamo v maso. Tri četrtine mase premestimo v poljubni pekač. Lahko večjega, če želimo tanjše rjavčke, ali pa malo manjšega, za višje. Pekač pred tem rahlo namastimo, dno pa prekrijemo s peki papirjem.
V manjši posodi zmešamo skupaj mascarpone sir ter 50 g sladkorja. Ko je masa dobro premešana in brez grudic, jo prelijemo čez maso za rjavčke. Nato vzamemo še preostali del mase, ki nam je ostal od rjavčkov, in poljubno razporedimo po pekaču. Če želimo biti kreativni, vzamemo leseno palčko ali nož in mascarpone rahlo zmešamo z maso za rjavčke, tako da dobimo marmorni vzorec. Nato po pekaču poljubno razporedimo jagode in potrosimo s pistacijo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pri 180 °C pečemo 25 do 30 minut.
Recept je prispevala Erika – avtorica bloga Sugar and Erika, ki je svojo prvo torto spekla šele pri 17 letih. Od takrat jo peka in okraševanje tort navdajata z zadovoljstvom, ki ga deli tudi s tistimi, ki spremljajo njen blog, poln sladkih doživetij iz domače kuhinje.
Poskusite še slastne čokoladno-pomarančne pralineje s čilijem
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?