V sezoni si le privoščite paprike - tako in drugače.
Za 4 osebe potrebujete:
- 50 g mlade špinače
- 100 g kremnega sira
- 100 g sira s plemenito plesnijo
- 100 g kamambera ali brieja
- sol, sveže mleti poper
- 6 rdečih ozkih paprik
- olivno olje
- 2 žlici medu
- 25 g orehov ali pekanovih orehov
Priprava:
1 Špinači primešajte vse vrste sira in mešanico začinite s soljo in poprom. Paprike oplaknite, jih osušite, odrežite vrhnje dele, odstranite semena in jih napolnite s sirovim nadevom.
2 Nadevane paprike položite v pekač, namaščen z oljem, in jih nakapajte z medom ter potresite s sesekljanimi orehi. V pečici, segreti na 180 stopinj, jih pecite 18 minut. Postrezite vroče ali hladne s kruhom.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?