Višnje in češnje so kraljice poletja
Sestavine za 8 kosov
- 300 g moke (pol gladke in pol navadne)
 - 100 g sladkorja v prahu
 - 1 pecilni prašek z začimbami za medenjake
 - 1 žlica kakava v prahu
 - 1 jajce
 - 100 ml olja
 - 100 ml mleka
 - žlica marelične marmelade
 - 2 žlici medu
 - 200 g višenj (svežih ali vloženih)
 - moka
 - olje
 
Priprava
Vložene višnje odcedite in prestrezite sok. Svežim odstranite koščice. Zmešajte obe vrsti moke, sladkor, kakav in pecilni prašek. Dodajte jajce, olje in mleko in vse skupaj zmešajte z mešalnikom. Nato dodajte še marmelado in med in vse skupaj mešajte približno 8 minut. Če je mešanica pretrda, dodajte še malce višnjevega soka ali pa mleka.
Namastite model in ga potresite z moko. Vanj vlijte testo in po njem razporedite višnje. Približno 45 minut ga pecite v pečici, segreti na 160 stopinj. Po peki naj se kolač hladi še 10 minut, nato pa ga prevrnite iz modela.
Čas priprave približno 60 minut + hlajenje
Na kos približno 360 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 14 g, ogljikovi hidrati: 53 g