Polnjena z grenko pomarančno kremo
Za 12 kosov potrebujete
- 7 jajc
- 150 g sladkorja
- 50 g moke
- 1 žličko kakava v prahu
- 1 žličko začimb za medenjake
- 50 g škroba
- 5 listov želatine
- 150 g smetane
- 50 ml pomarančnega likerja
- naribano lupinico neškropljene pomaranče
- 150 ml pomarančnega soka
Priprava
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). 4 jajca razdelite na rumenjake in beljake. Rumenjakom dodajte 50 g sladkorja in jih penasto stepite. Beljakom dodajte 25 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Na rumenjakovo peno presejte moko, kakav, začimbno mešanico in škrob. Primešajte še sneg beljakov. Zmes porazdelite po pekaču, obloženem s papirjem za peko in biskvit pecite približno 10 minut. Nato ga prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s sladkorjem, odstranite papir in počakajte, da se biskvit ohladi. Želatino namočite, jo ožemite in jo stopite v likerju.
Penasto stepite preostala jajca, 75 g sladkorja, pomarančno lupinico in sok. Primešajte liker. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte kremi. Ta naj nekaj časa stoji, nato pa dve tretjini premažite po biskvitu. Zvijte in s kremo premažite še zunanje dele rulade. Za 2 uri jo postavite v hladilnik in po želji okrasite še s čokoladnimi ostružki.
Čas priprave: približno 3 ure.
Na kos: približno 190 kcal, beljakovine: 6 g, maščobe: 8 g, ogljikovi hidrati: 22 g.
Novo na Metroplay: "Za vadbo ni nikoli prepozno." | Meliora Life Studio