Slastni mafini z aromo medu
Sestavine za približno 25 kosov
- 2 jajci
- 150 g sladkorja
- 70 g masla
- 250 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 1 žlička začimb za medenjake
- 1 žlička mletega cimeta
- 2 žlici kakava v prahu
- 3 žlice medu
- 2 dl mleka
- 50 g izkoščičenih suhih datljev
- čokoladna kuvertura
- sesekljani mandlji
Priprava
Rumenjaka penasto stepite s sladkorjem in maslom. Posebej zmešajte moko in pecilni prašek, začimbe za medenjake, cimet in kakav v prahu. Skupaj z medom in mlekom mešanico primešajte rumenjakovi peni. Na koncu primešajte še sneg beljakov in koščke datljev.
Testo prelijte v namaščene vdolbinice modela za mafine in jih približno 15–20 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ko se mafini nekoliko ohladijo, jih prevrnite iz modela in jih okrasite s stopljeno čokoladno kuverturo. Preden se strdijo, mafine potresite še s sesekljanimi mandlji.
Novo na Metroplay: Ne boste verjeli, za kako pozitivno razliko poskrbi raztezanje v službi | LUŠTno je biti fit