Medeno pecivo ... Le kdo bi se lahko ubranil tem sladkim pregreham.
BUČNO MEDENO PECIVOZa 10 kosov potrebujete:• 250 g mesa buče• 150 g sladkorja• sol• 2 jajci• 200 ml rdečega vina• 80 g olupljenih mandljev• 50 ml olja• 250 g moke• 2 žlici kakava• 1 zavitek pecilnega praška• 2 žlici začimb za medenjake• 100 g temne čokoladne kuverture• olupljene mandlje in bučni kompot• maščobo in moko za modelPriprava: Meso buče očistite in ga nastrgajte. Dodajte sladkor, ščepec soli, jajci, vino, sesekljane mandlje in olje. Na koncu dodajte še moko, presejano s kakavom, pecilni prašek in začimbe.Namastite manjši pekač, ga potresite z moko in vanj porazdelite testo. Kolač 45 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.Po peki naj se ohladi. Nato ga prelijte s čokoladnim oblivom in ko se strdi, kolač zrežite na porcije. Okrasite jih z mandlji in koščki buč iz kompota.