Iz pekača – idealno za ljube goste
Za 9 kosov potrebujete
- 100 g parmezana v kosu
- 4 jajca
- 200 g moke
- 50 g rukole
- 100 g masla
- sol, poper
- 8 velikih paradižnikov
- 150 g kisle smetane
- 100 g smetane
- nariban muškatni orešček
Priprava
Parmezan naribajte. V testo zgnetite moko, maslo, beljak, noževo konico soli in 75 g parmezana. Testo zavijte v folijo in ga za 30 minut postavite v hladilnik.
Paradižnike oplaknite in jih zrežite na rezine. Zmešajte kislo smetano, preostala jajca in preostal rumenjak. Začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj).
Testo razvaljajte na pomokani delovni površini (30 x 22 cm), ga položite v namaščen pekač (28 x 20 cm) in privzdignite robove. Po testu najprej porazdelite rezine paradižnikov, nato jajčno kremo in vse skupaj potresite s preostalim parmezanom. Pito pecite približno 35 minut. Po koncu peke jo 5 minut pustite še v izklopljeni pečici.
Rukolo oplaknite, jo otresite do suhega in jo po potrebi natrgajte na manjše kose. Pred serviranjem jo potresite po piti.
Čas priprave: 60 minut + hlajenje 30 minut.
Na kos: približno 320 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 24 g, ogljikovi hidrati: 18 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe