Priokus Mehike na krožniku ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 3 stroke česna
- 2 čilija
- 1 rdečo papriko
- 200 g kvinoje
- 1 pločevinko rdečega fižola
- 4 žlice olja
- ščepec orientalske kumine
- 400 ml zelenjavne juhe
- 150 g zamrznjene koruze
- 1 zrel avokado
- 1 limono
- 4 vejice peteršilja
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Olupite česen, očistite čili in oboje drobno se sekljajte. Očiščeno papriko zrežite na majhnekoščke. Kvinojo stresite v cedilo in jo nekajkrat oplaknite pod vročo vodo. Dobro odcedite fižol.
2 V nepregorni ponvi segrejte olje in na njem popražite česen, čili in kumino. Dodajte sesekljano papriko ter vse skupaj še malo popražite. Primešajte odcejeno kvinojo in zelenjavno juho
in vse skupaj na nizki temperaturi dušite še 20 minut. 5 minut pred koncem dodajte še fižol in
koruzo.
3 Oplaknjen peteršilj sesekljajte. Olupite avoka do, odstranite koščico in meso sadeža zrežitena majhne kocke in jih nakapajte z limonovim sokom. Ko se kvinoja zmehča, jo začinite s soljo,
poprom in limonovim sokom. Dodajte še avokado in peteršilj. Ponev odstavite in postrezite jed.
Novo na Metroplay: "Vse več mladih zboli za rakom" | Klara Čampa