Mehiška puranja ponev

22. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mehiška puranja ponev (foto: Profimedia)
Profimedia

Puran po mehiško ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 600 g puranjega fileja
  • sol, sveže mleti poper
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 čili
  • 4 paradižnike
  • 2 papriki
  • 3 stroke česna
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 400 g rdečega fižola (pločevinka)
  • 100 g koruze (pločevinka)
  • svež koriander

Priprava:

1 Očistite meso, ga zrežite na koščke in jih začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo zrežite na obročke. V globoki ponvi segrejte olje, na njem popražite čebulo in nato dodajte še meso in ga popražite.

2 Očistite čili in ga zrežite na trakove. Paradižnike in očiščeni papriki zrežite na majhne koščke, olupljen česen drobno sesekljajte. Vse skupaj dodajte mesu in malce popražite.

3 Dodajte paradižnikovo mezgo, fižol s slanico in koruzo. Zalijte z vodo in vse skupaj skuhajte do mehkega. Jed na koncu začinite s soljo in poprom ter okrasite s koriandrom. Postrezite s tortiljami.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"