Puran po mehiško ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 600 g puranjega fileja
- sol, sveže mleti poper
- 3 žlice olivnega olja
- 1 rdečo čebulo
- 1 čili
- 4 paradižnike
- 2 papriki
- 3 stroke česna
- 3 žlice paradižnikove mezge
- 400 g rdečega fižola (pločevinka)
- 100 g koruze (pločevinka)
- svež koriander
Priprava:
1 Očistite meso, ga zrežite na koščke in jih začinite s soljo in poprom. Olupljeno čebulo zrežite na obročke. V globoki ponvi segrejte olje, na njem popražite čebulo in nato dodajte še meso in ga popražite.
2 Očistite čili in ga zrežite na trakove. Paradižnike in očiščeni papriki zrežite na majhne koščke, olupljen česen drobno sesekljajte. Vse skupaj dodajte mesu in malce popražite.
3 Dodajte paradižnikovo mezgo, fižol s slanico in koruzo. Zalijte z vodo in vse skupaj skuhajte do mehkega. Jed na koncu začinite s soljo in poprom ter okrasite s koriandrom. Postrezite s tortiljami.
Foto: Profimedia