Mehka polenta s kremo mladega ovčjega sira in črnimi tartufi

10. 11. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mehka polenta s kremo mladega ovčjega sira in črnimi tartufi

Čudovita jed s polento, tartufi in mladim ovčjim sirom

Sestavine za 4 osebe

Polenta

  • 200 g koruznega zdroba
  • 500 ml vode
  • sol, malo olja

Krema

  • 100 ml mleka
  • 100 ml sveže smetane
  • 200 g mladega ovčjega sira
  • sol, poper

Zabela

  • 15 g masla
  • 3 listi sveže bazilike
  • 10 g črnega tartufa

Priprava

Polento skuhamo po običajnem postopku. Pazimo, da ni pretrda.

Tudi kremo pripravimo v trenutku. Maslo in mleko zavremo, dodamo nariban sir in začinimo. Ko omaka prevre, se poveže v kremo. Če je preredka, jo zgostimo z malo podmeta.

Ostane še zabela. Na maslu popražimo liste bazilike, da postanejo hrustljavi. Na servirni krožnik položimo prtiček, nanj pa primerno skodelo. Vanjo položimo polento, prelijemo s kremo ter obogatimo s sveže naribanim črnim tartufom in zabelo. Takoj ponudimo.

Pripravil: Matej Tomažič iz Majerije

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?