Čudovita jed s polento, tartufi in mladim ovčjim sirom
Sestavine za 4 osebe
Polenta
- 200 g koruznega zdroba
- 500 ml vode
- sol, malo olja
Krema
- 100 ml mleka
- 100 ml sveže smetane
- 200 g mladega ovčjega sira
- sol, poper
Zabela
- 15 g masla
- 3 listi sveže bazilike
- 10 g črnega tartufa
Priprava
Polento skuhamo po običajnem postopku. Pazimo, da ni pretrda.
Tudi kremo pripravimo v trenutku. Maslo in mleko zavremo, dodamo nariban sir in začinimo. Ko omaka prevre, se poveže v kremo. Če je preredka, jo zgostimo z malo podmeta.
Ostane še zabela. Na maslu popražimo liste bazilike, da postanejo hrustljavi. Na servirni krožnik položimo prtiček, nanj pa primerno skodelo. Vanjo položimo polento, prelijemo s kremo ter obogatimo s sveže naribanim črnim tartufom in zabelo. Takoj ponudimo.
Pripravil: Matej Tomažič iz Majerije
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?