Rulada je okusna tudi v nesladki obliki...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 en dan stari žemlji
- 200 ml mleka
- 300 g mlete svinjine
- 200 g mlete govedine
- 3 jajca
- sol, poper
- ščepec mlete rdeče paprike
- 1 žlico limonine lupinice
- 100 g drobtin
- olje
- 6 trdo kuhanih jajc
Za pečeno korenje:
- 800 g korenja
- 3 limone
- 1 čili
- 80 g sladkorja
- sveži koriander
Priprava:
1 Žemlje zrežite na rezine, jih stresite v skledo in jih prelijte z mlekom. V drugo skledo dajte obe vrsti mesa, dodajte namočene žemlje, 1 jajce, sol, poper, mleto papriko in limonino lupinico. Mešanico dajte na delovno površino, ki ste jo prekrili s folijo za živila, in jo pokrijte z drugo plastjo folije. Mesno maso s pomočjo valjarja razvaljajte v pravokotnik. Odstranite zgornjo plast folije, po mesu razporedite kuhana jajca in oblikujte rulado. Dobro zatisnite robove.
2 Stepite preostali jajci in sol. Rulado premažite z jajci, jo potresite z drobtinami in jih lahno zatisnite ob meso.
3 V večji ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite rulado. Nato jo položite v pekač in jo 25 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
4 Korenje olupite in ga zrežite na paličice. Stresite jih v ponev, nakapajte s sokom limon in potresite s sesekljanim čilijem. Potresite s sladkorjem in korenje na srednji temperaturi karamelizirajte.
5 Rulado zrežite na rezine in jo postrezite s pečenim korenjem in potresite s koriandrom.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?