Mesna rulada z jajci

20. 4. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mesna rulada z jajci (foto: Profimedia)
Profimedia

Rulada je okusna tudi v nesladki obliki...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 en dan stari žemlji
  • 200 ml mleka
  • 300 g mlete svinjine
  • 200 g mlete govedine
  • 3 jajca
  • sol, poper
  • ščepec mlete rdeče paprike
  • 1 žlico limonine lupinice
  • 100 g drobtin
  • olje
  • 6 trdo kuhanih jajc

Za pečeno korenje:

  • 800 g korenja
  • 3 limone
  • 1 čili
  • 80 g sladkorja
  • sveži koriander

Priprava:

1 Žemlje zrežite na rezine, jih stresite v skledo in jih prelijte z mlekom. V drugo skledo dajte obe vrsti mesa, dodajte namočene žemlje, 1 jajce, sol, poper, mleto papriko in limonino lupinico. Mešanico dajte na delovno površino, ki ste jo prekrili s folijo za živila, in jo pokrijte z drugo plastjo folije. Mesno maso s pomočjo valjarja razvaljajte v pravokotnik. Odstranite zgornjo plast folije, po mesu razporedite kuhana jajca in oblikujte rulado. Dobro zatisnite robove.

2 Stepite preostali jajci in sol. Rulado premažite z jajci, jo potresite z drobtinami in jih lahno zatisnite ob meso.

3 V večji ponvi segrejte olje in na njem z vseh strani popecite rulado. Nato jo položite v pekač in jo 25 do 30 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

4 Korenje olupite in ga zrežite na paličice. Stresite jih v ponev, nakapajte s sokom limon in potresite s sesekljanim čilijem. Potresite s sladkorjem in korenje na srednji temperaturi karamelizirajte.

5 Rulado zrežite na rezine in jo postrezite s pečenim korenjem in potresite s koriandrom.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?