Brez ustrezne spremljave pa tudi ne gre ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 g mletega mesa
- 2 žlici bazilikinega pesta
- sol, sveže mleti poper
- 100 g feta sira
- 24 rezin slanine
- olivno olje
- 350 g češnjevih paradižnikov
- 1 rdečo čebulo
- pest sveže bazilike
- 1 limeto
Priprava:
1 Meso denite v skledo, dodajte pesto, sol in poper. Dobro premešajte in oblikujte polpetke. Feta sir zrežite na kocke in na vsak kos mesa položite po eno.
2 Oblikujte kroglice in vsako ovijte v rezino slanine. Nabodite jih na nabodala in jih z obeh strani skupaj pecite 7 minut.
3 V tem času pripravite solato. Paradižnike prepolovite, čebulo in baziliko sesekljajte in vse skupaj stresite v skledo. Nakapajte z olivnim oljem in limetinim sokom. Začinite jo s soljo in poprom ter premešajte. Postrezite z nabodali.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem