Tako Turki pripravljajo mesne polpete: ne uporabljajo drobtin ali jajc, a vseeno poskrbijo za odličen okus

7. 2. 2025
Deli
Tako Turki pripravljajo mesne polpete: ne uporabljajo drobtin ali jajc, a vseeno poskrbijo za odličen okus (foto: Profimedia)
Profimedia

Razkrivamo recept za sočne in okusne mesne polpete, kot jih pripravljajo Turki.

Turške mesne polpete so preprost, a izjemno okusen obrok, ki ga lahko pripravite hitro in enostavno. Idealne so za družinsko večerjo ali ekspresno kosilo, ob njih pa lahko postrežete pire krompir, zelenjavo ali solato.

Ne spreglejte:

Ključ do sočnosti in božanske arome se skriva v pravilni kombinaciji začimb, prav tako pa je pomembno, da uporabite kakovostno mlto meso - najbolje se obnese čisto meso ene vrste in ne mešano.

Sestavine:

  • 1 kg mletega mesa
  • 1 čajna žlička črnega popra
  • 1 čajna žlička mlete pekoče paprike
  • 1 čajna žlička sladke paprike
  • 1 čajna žlička kumina
  • 1 čajna žlička koriandra
  • 1 žlica naribanega česna
  • 1/2 skodelice svežega peteršilja
  • 1 čebula
Oglasil se je tudi lastnik restavracije, kamor je zahajal Luka Dončić

Priprava:

  1. Čebulo nasekljajte in jo namočite v vodo, da izgubi oster okus.
  2. V mleto meso vmešajte vse začimbe, česen in nasekljan peteršilj.
  3. Odcejeno čebulo primešajte mesni mešanici in poskrbite, da se vse sestavine temeljito povežejo.
  4. Iz mase oblikujte manjše kroglice, nato jih sploščite v obliko polpet.
  5. Na segretem olju jih pecite do zlato rjave barve.
  6. Postrezite jih s prilogo po vaši izbiri in uživajte v božanskem okusu.

Vir: krstarica.com

Slovenci imamo novega NAJBOLJŠEGA PICOPEKA! Preverite, kje lahko preizkusite njegove specialitete

Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija