Razkrivamo recept za sočne in okusne mesne polpete, kot jih pripravljajo Turki.
Turške mesne polpete so preprost, a izjemno okusen obrok, ki ga lahko pripravite hitro in enostavno. Idealne so za družinsko večerjo ali ekspresno kosilo, ob njih pa lahko postrežete pire krompir, zelenjavo ali solato.
Ne spreglejte:
- Nič več puljenja plevela: nanj posujte to sestavino in se ga znebite za zmeraj
- Temu živilu pravijo naravna "ščetka" za črevesje: razstruplja telo, lajša prebavo in preprečuje zaprtje
Ključ do sočnosti in božanske arome se skriva v pravilni kombinaciji začimb, prav tako pa je pomembno, da uporabite kakovostno mlto meso - najbolje se obnese čisto meso ene vrste in ne mešano.
Sestavine:
- 1 kg mletega mesa
- 1 čajna žlička črnega popra
- 1 čajna žlička mlete pekoče paprike
- 1 čajna žlička sladke paprike
- 1 čajna žlička kumina
- 1 čajna žlička koriandra
- 1 žlica naribanega česna
- 1/2 skodelice svežega peteršilja
- 1 čebula
Priprava:
- Čebulo nasekljajte in jo namočite v vodo, da izgubi oster okus.
- V mleto meso vmešajte vse začimbe, česen in nasekljan peteršilj.
- Odcejeno čebulo primešajte mesni mešanici in poskrbite, da se vse sestavine temeljito povežejo.
- Iz mase oblikujte manjše kroglice, nato jih sploščite v obliko polpet.
- Na segretem olju jih pecite do zlato rjave barve.
- Postrezite jih s prilogo po vaši izbiri in uživajte v božanskem okusu.
Vir: krstarica.com
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija