Tradicionalni užitki s klasično prilogo
Za 4 osebe potrebujete
- 800 g en dan starega kuhanega krompirja
- 1 žlico jedilnega škroba
- sol, poper
- po potrebi 2 žlici korint
- 2 žlici stopljenega masla
- 600 g telečjih zrezkov
- 200 g šampinjonov
- 2 čebuli
- 2 žlici olja
- 1–2 žlici moke
- 250 ml belega vina
- 200 g smetane
- pol šopka gladkega peteršilja
Priprava
Krompir olupite in ga grobo nastrgajte. Primešajte mu škrob, sol, poper in korinte. V večji ponvi segrejte stopljeno maslo. Nanj stresite krompirjevo maso, jo zatisnite ob ponev in jo pri srednji temperaturi približno 10 minut pecite, da postane lepo hrustljava.
Meso zrežite na tanke trakove. Gobe očistite in jih zrežite na rezine. Čebuli olupite in ju zrežite na kocke.
Meso po porcijah popecite na olju, ga začinite, vzemite iz ponve in postavite na toplo. Na maščobi nato podušite čebulo. Dodajte gobe, jih poprašite z moko in zarumenite. Prilijte vino in smetano, omako pokuhajte in jo začinite. Nato dodajte še meso in ga segrejte. Peteršilj oplaknite, potrgajte lističe, jih zrežite na trakove in posujte po mesu. Postrezite s krompirjevo polpeto.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 39 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 35 g.