Malico, ki jo drugače jemo v sladki različici, bomo tokrat pripravili malce bolj zdravo v slanih okusih.
Tokrat smo izbrali recept za vse, ki ste bolj navdušeni nad slanim kot sladkim. Pripravili bomo to, kar ste zagotovo že jedli - palačinke s pomako. A tokrat, jih boste servirali brez slabe vesti, saj bodo zdrave in vseeno okusne.
Za 4 osebe potrebujete:
Za palačinke:
- 90 g čičerikine moke
- 45 g riževe moke
- 1 ½ žlice koruzne moke
- 2 žlici garam masale
- ½ žlice kurkume
- ¼ žličke mletega čilija
- 1 žličko mlete kumine
- 1 cm svežega ingverja
- 2 velika krompirja
- ¼ žličke mletega črnega popra
- 2 korenčka
- 125 ml mleka
- 1 večjo čebulo
- olje
Za metino pomako:
- 1 žlico olivnega olja
- 60 ml kokosovega mleka
- 1 žličko črnih gorčičnih semen
- velik šop sveže mete + meta za okrasitev
- 45 g kokosove moke
- 2 zelena čilija
- sol
Pečico segrejte na 180 stopinj. Vse vrste moke stresite v skledo, dodajte začimbe, drobno sesekljan ingver, poper in ½ žličke soli. Primešajte mleko in gladko zmešajte. Testo mora biti lepo tekoče. Če je pregosto, dodajte mleko.
Olupite čebulo, krompir in korenje, vse skupaj zrežite na tanke trakove in primešajte v testo.
Iz mešanice pripravite srednje velike palačinke in jih razporedite v pekač, obložen s papirjem za peko. V pečici jih pecite približno 15 minut. Nato jih premažite z oljem in jih pecite še 10 minut.
Medtem pripravite metino pomako. V ponvi segrejte olje, dodajte gorčično seme in pustite, da se popraži. Ko začnejo pokati, dodajte meto. Mešanico stresite v mešalnik, dodajte kokos, očiščen in drobno sesekljan čili, kokosovo mleko in ¼ žličke soli. Gladko ukašite. Po potrebi razredčite z dodatnim kokosovim mlekom.
Pečene palačinke takoj postrezite z metino pomako in jed okrasite z listi mete.
Preverite tudi:
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem