Hitro pripravljena in polna okusa.
Za 4 osebe potrebujete
• 1 čebulo
• 4 žlice masla
• 250 g riža za rižoto (na primer arborio)
• 125 ml belega vina
• sol
• 1 zavitek žafrana v prahu
• 4 žlice naribanega parmezana
• 3 vejice timijana
• sol, poper
Priprava
Čebulo olupite, sesekljajte in popražite na 2 žlicah vročega masla. Dodajte riž in ga popražite, da postekleni. Prilijte vino in ga povrite. Zavrite 600 ml osoljene vode. V riž vmešajte žafran. Po zajemalkah prilivajte vročo juho in riž med mešanjem kuhajte približno od 20 do 25 minut. V rižoto vmešajte preostalo maslo, parmezan in lističe timijana. Rižoto pokrijte in jo pustite stati nekaj minut.
Čas priprave: približno 35 minut.
Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 50 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?