Milanska rižota

16. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Milanska rižota

Hitro pripravljena in polna okusa.

Za 4 osebe potrebujete

• 1 čebulo

• 4 žlice masla

• 250 g riža za rižoto (na primer arborio)

• 125 ml belega vina

• sol

• 1 zavitek žafrana v prahu

• 4 žlice naribanega parmezana

• 3 vejice timijana

• sol, poper

Priprava

Čebulo olupite, sesekljajte in popražite na 2 žlicah vročega masla. Dodajte riž in ga popražite, da postekleni. Prilijte vino in ga povrite. Zavrite 600 ml osoljene vode. V riž vmešajte žafran. Po zajemalkah prilivajte vročo juho in riž med mešanjem kuhajte približno od 20 do 25 minut. V rižoto vmešajte preostalo maslo, parmezan in lističe timijana. Rižoto pokrijte in jo pustite stati nekaj minut.

Čas priprave: približno 35 minut.

Na osebo: približno 370 kcal, beljakovine: 9 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 50 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?