Poslastica za naslednjo zabavo
Za približno 22 kosov potrebujete
- 15 g svežega kvasa
- 125 ml mlačnega mleka
- 250 g moke
- 1 ščepec soli
- 50 g sladkorja
- naribano lupinico polovice neškropljene limone
- 1 rumenjak
- 50 g zmehčanega masla
- 100 g marmelade s koščki sadja
- 750 ml olja
- sladkor v prahu
Priprava
Kvas namočite v mleku. Zmešajte moko, sol in sladkor. Sredi kupčka naredite jamico, vanjo vlijte mleko s kvasom in ga poprašite z moko. Pustite vzhajati 15 minut. Nato v testo vgnetite limonino lupinico, rumenjak in maslo. Posodo s testom pokrijte in ga pustite vzhajati 1 uro.
Testo približno 1 cm debelo razvaljajte na debelejši plošči. Izrežite približno 44 krogov (premera 5 cm). Na 22 krogov porazdelite po pol žličke marmelade. Pokrijte s praznimi krogi in zatisnite robove.
V široki posodi segrejte olje. Vanj po porcijah potopite kroge in jih približno 2 minuti cvrite v pokriti posodi. Odstranite pokrovko, krofe obrnite in jih cvrite še 2 minuti. Po koncu cvrtja jih odcedite na kuhinjskem papirju in jih nato poprašite s sladkorjem v prahu.
Čas priprave: približno 2 uri in 40 minut.
Na kos: približno 130 kcal, beljakovine: 2 g, maščobe: 7 g, ogljikovi hidrati: 14 g.
Novo na Metroplay: "Ravnodušnost je najslabše, kar se lahko zgodi zgodbi!" | Andrej Pompe