Zrna kvinoje bi lahko imenovali tudi osmo čudo sveta. Vsebujejo kar dvakrat več beljakovin od običajnih žit, manj ogljikovih hidratov in še merico zdravih maščob za povrh.
Za 6 oseb potrebujete:
- 3/4skodelice kvinoje
- 2 jajci
- 2 beljaka
- 1 skodelico nastrganih bučk
- 1 skodelico nastrganega ementalca
- 1/2skodelice kock šunke
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlico sesekljanega parmezana
- sol in poper
Priprava:
1. Pečico segrejte na 200 stopinj. Kvinojo prelijte z 2 skodelicama vode in jo na srednji temperaturi kuhajte približno 15 minut, da se voda pokuha. Kvinoji nato primešajte še preostale sestavine. Začinite jo s soljo in poprom.
2. Maso porazdelite po vdolbinicah modela za mafine in jo pecite približno 30 minut. Slane mafine postrezite vroče ali hladne.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem