Sladke hruške in marcipan ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za testo:
- 300 g moke
- 1/2 žlice pecilnega praška
- 1 jajce
- 250 g masla
- 250 g pasirane skute
- sol
Za nadev:
- 60 g marmelade
- 100 g marcipana
- 8 hrušk
Priprava:
1 Ločite rumenjak od beljaka. Moko zmešajte s pecilnim praškom. Dodajte rumenjak, koščke masla, skuto, ščepec soli in zgnetite trdno testo. Nato ga 15 minut pustite počivati na sobni temperaturi.
2 Testo razvaljajte 1 cm debelo in ga zrežite na kroge, premera 8 cm. Položite jih na papir za peko. Robove premažite s stepenim beljakom. Sredino krogov premažite z marmelado in potresite z nastrganim marcipanom.
3 Očistite hruške, odstranite peščišče in sadeže prerežite na pol. Vsako polovico pahljačasto zarežite in položite na testo. Približno 25 minut jih pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.