Mini pite z beluši

25. 5. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Mini pite z beluši (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Dobrodošel prigrizek za goste

Za 6 kosov potrebujete

  • 200 g moke
  • 100 g masla
  • 4 jajca
  • 500 g belih belušev
  • 1 žličko sladkorja
  • 1 žlico limonovega soka
  • malce timijana
  • 150 g kozjega svežega sira
  • 100 g smetane
  • poper
  • 40 g pinjol
  • 2 žlici medu

Priprava

Pregnetite moko, pol žličke soli, maslo, 1 jajce in 1 do 2 žlici moke. Testo zavijte v folijo in ga za 1 uro postavite v hladilnik.

Očistite beluše in jih zrežite na koščke. Približno 7 minut jih kuhajte v slani vodi s sladkorjem in limonovim sokom. Po kuhanju naj se dobro odcedijo.

Timijanu potrgajte lističe. Gladko zmešajte kozji sir, 3 jajca in smetano. Mešanico začinite s soljo, poprom in polovico timijana.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite 6 modelčkov za pite (premera 10 cm). Obložite jih z razvaljanim testom ter odrežite ven segajoče dele testa. Nanje položite papir za peko in suhe stročnice ter testo pecite 10 minut na najnižjem nivoju pečice. Nato odstranite papir in stročnice ter testo pecite še 3 minute. Po peki naj se ohladijo.

Po pitah razporedite beluše in prelijte s sirovo mešanico. Pite pecite 20 minut. Po njih nato razporedite pinjole, timijan in med ter jih pecite še nadaljnjih 5 do 10 minut.

Čas priprave: približno 2 uri in 50 minut.

Na kos: približno 395 kcal, beljakovine: 13 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?