Mini tortice z jagodnim nadevom

21. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Mini tortice z jagodnim nadevom (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Vaniljeva smetana za nežno kronico

Za 12 kosov potrebujete

Za testo:

  • 250 g moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • pol zavitka pecilnega praška
  • 50 g stopljenega masla
  • 2 jajci 
  • 250 ml mleka

In:

  • 12 žličk jagodne marmelade
  • 200 g smetane
  • 2 žlici vaniljevega sladkorja
  • 1 zavitek utrjevalca smetane
  • 10 žličk jagodnega sirupa

Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki. V skledi zmešajte suhe sestavine za testo. V drugi skledi penasto zmešajte maslo in jajci. Primešajte mleko in vse skupaj hitro zmešajte še s suhimi sestavinami, da dobite gosto testo.

Polovico testa porazdelite po papirnatih modelčkih. Nanje položite po 1 žličko marmelade in jo pokrijte z drugim delom testa. Modelčki naj bodo napolnjeni do dveh tretjin. Mafine pecite 25 do 30 minut, jih po koncu peke vzemite iz pečice in jih pustite, da se ohladijo.

V predalu našel grafiko izjemnega umetnika: "Takoj sem prepoznal značilni slog"

Malce stepite smetano. Med stepanjem ji dodajajte vaniljev sladkor in utrjevalec. Smetano stepajte toliko časa, da je čvrsta. Nato jo denite v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in z njo nabrizgajte ohlajene mafine. Okrasite z jagodnim sirupom (ali segreto jagodno marmelado) in po želji okrasite.

Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.

Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 35 g.