Vaniljeva smetana za nežno kronico
Za 12 kosov potrebujete
Za testo:
- 250 g moke
- 100 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- pol zavitka pecilnega praška
- 50 g stopljenega masla
- 2 jajci
- 250 ml mleka
In:
- 12 žličk jagodne marmelade
- 200 g smetane
- 2 žlici vaniljevega sladkorja
- 1 zavitek utrjevalca smetane
- 10 žličk jagodnega sirupa
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki. V skledi zmešajte suhe sestavine za testo. V drugi skledi penasto zmešajte maslo in jajci. Primešajte mleko in vse skupaj hitro zmešajte še s suhimi sestavinami, da dobite gosto testo.
Polovico testa porazdelite po papirnatih modelčkih. Nanje položite po 1 žličko marmelade in jo pokrijte z drugim delom testa. Modelčki naj bodo napolnjeni do dveh tretjin. Mafine pecite 25 do 30 minut, jih po koncu peke vzemite iz pečice in jih pustite, da se ohladijo.
Malce stepite smetano. Med stepanjem ji dodajajte vaniljev sladkor in utrjevalec. Smetano stepajte toliko časa, da je čvrsta. Nato jo denite v dresirno vrečko z zvezdastim nastavkom in z njo nabrizgajte ohlajene mafine. Okrasite z jagodnim sirupom (ali segreto jagodno marmelado) in po želji okrasite.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na kos: približno 250 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 11 g, ogljikovi hidrati: 35 g.